Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg urenset småsild
2 dl vann
2 dl eddik, 7%
½ dl salt
1 ½ dl farin
1 ss grovstøtt hvit pepper
2 laurbærblad
2-3 løk
Rens silda, men la ryggbenet sitte, og skyll den. Bland vann og eddik i en bolle. Legg i silda og legg på en skål slik at den holder seg i laken. Dekk bollen og la den stå i kjøleskap ca 12 timer eller natten over.
Ta opp silda og la den renne av, for eksempel i et dørslag.
Bland salt og sukker med grovstøtt pepper og oppsmuldret laurbærblad. Skrell og skjær løken i skiver. Legg sild, løk og krydder lagvis i en krukke eller bolle. Legg på en skål med noe tungt oppå som holder silda nede i laken som dannes.
Sett silda kjølig (+8-10 C) ett døgn for å modnes i smak. Oppbevar den deretter i kjøleskap. Etter 4-5 dager er den ferdig til å spise. Holder seg i minst 2-3 måneder hvis den oppbevares kaldt, for eksempel i kjøleskap.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne