Flere resulteter finnes under oppskriften
2 spekesild
2 dl rømme
2 epler
2 løk
2 eddiksyltede agurker
Vann spekesildene godt ut, gjerne fra den ene dagen til den andre, og skift vannet et par ganger. Rens dem og flå dem. Smaken blir best hvis ryggbenet får sitte i, men dette er ingen betingelse.
Skrell løken og skjær den i små terninger. Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i båter. Skjær agurkene i tynne skiver. Legg sildebitene, løk, eplebåter og agurkskiver lagvis i en stentøykrukke. Hell rømmen over og la retten stå kaldt og trekke minst ett døgn.
Serveres med grovbrød til. Øl og dram må nesten betraktes som obligatorisk tilbehør.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne