Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fersk sild eller ca 700 g filét
finhakket persille
salt
pepper
2-3 ss sesamfrø
Marinade:
1 dl 7% eddik
1 dl vann
2 ss sukker
Sett stekeovnen på 225 C. Rens og filéter silden, fjern ryggbeinet og mest mulig av andre bein. Del hver sildefilét i to på langs hvis de er store. Strø litt salt, pepper og finhakket persille på innsiden av filétene.
Rull filétene sammen fra hodet mot hale. Sett rulladene tett sammen i en smurt ildfast form. Kan festes med tannpirker. Strø sesamfrø over.
Stek silderulladene i stekeovn ved 225 C til de er pent brune, ca 10 minutter. Hell over eddikmarinaden når sildefilétene er ferdig stekt.
Serveres varme til middag eller kald til pålegg.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne