Flere resulteter finnes under oppskriften
2 dl byggryn
6-8 spekesildfileter
1 1/2 l kraft fra fåreknoke
150 g gulrøtter
200 g kålrot
100 g hodekål
1 middels stor løk
200 g poteter
salt
Bløt grynene natten over. Vann ut silda over natten.
Kok utbløtt byggryn i kraften fra fåreknoken. Når grynene er kokt i ca 30 min, tilsettes grønnsakene og potetene, som er kuttet i terninger.
Skjær sildefiletene på tvers i 1 cm brede biter. Trekk disse forsiktig i ca 5 minutter i kokende vann før de legges over i kjelen med grønnsakene, poteter og gryn.
Smak til suppen med salt, og server med flatbrød.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne