Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fersk sild
salt
1 dillkvast
1 bunt gressløk
1 purre
5 tomater
2 ss smør eller margarin
hvit pepper
Rens silden, fileter den og dryss filetene med salt.
Grovhakk dill og gressløk, legg det på sildefiletene og rull disse sammen.
Skjær purre og tomater i skiver, legg noe til side og pynt med disse til slutt. Resten freses i litt av smøret.
Ta opp halvparten av tomatpurreblandingen, legg silderullene over resten i pannen. Dekk med de smørfreste tomatskivene og purren.
Salte og pepre forsiktig og legg på resten av smøret i klatter.
Legg lokk over pannen, eller aluminiumsfolie og la silden trekke over svak varme i ca 10 minutter.
Pynt med rå purreringer og tomatskiver. Server kokte poteter til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne