Flere resulteter finnes under oppskriften
4 godt utvannede spekesild eller 8 fileter, renset og uten skinn og ben
1/2 dl griljernmel
1/2 dl grovt rugmel
1 ss smør eller margarin til formen
2 ss vann
1 1/2 dl rømme eller fløte
Bland griljernmel og rugmel og paner silden.
Legg silden i smurt ildfast form og hell ved litt vann.
Sett formen i ovnen og stek silden pent gyllenbrun. Spe med rømme eller fløte etterhvert som formen blir tørr, men ikke la det bli for mye væske i formen, da blir silden mer kokt enn stekt. Hell ved resten av fløten noen minutter før retten tas ut av ovnen.
Server retten i formen.
Server med kokte eller bakte poter. Råkost. Grovt brød.
Mange synes at stekt spekesild er en utsøkt delikatesse, slik som denne retten. Silden må da være ekstra godt utvannet. mer enn når vi serverer den naturell.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne