Flere resulteter finnes under oppskriften
5 spekesild
5 dl melk
1 1/2 ss sukker
løk
purre
Skyll laken av silda og legg den tett i en krukke. Kok opp melk og sukker. Avkjøl blandingen før den helles over spekesilden. La det stå kjølig i 10-14 dager.
Ta opp silda. Fjern skinn, ben og innmat.
Sildefiletene anrettes på fat sammen med ringer av løk og purre.
Retten serveres med syltede rødbeter, bergenskringle, øl og dram.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne