Flere resulteter finnes under oppskriften
3/4-1 kg ferske sildefileter
2 ts salt
1 bunt dillkroner eller 1 1/2 ss dillfrø
2 tomater
1 dl tomatjuice
1 1/2 dl vann
Skyll sildefiletene og gni dem inn med salt.
Rull sammen sildefiletene og legg dem i plateildfast serveringsgryte, lagvis med dillkroner eller dillfrø.
Stikk tomatbåter innimellom silderullene og hell ved tomatjuice og vann.
La gryten komme langsomt opp til kokepunktet og la retten trekke over svak varme i ca 10 minutter, eller til silden er ferdigkokt.
Server tomatsilden varm eller kald, etter behag og/eller årstid.
Varme poteter eller potetmos serveres til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne