Flere resulteter finnes under oppskriften
2 store spekesildfileter
1 eple
1 stor kokt potet
150 g syltede rødbeter
1 ss finhakket løk
2 ss eddik, 7%
1 ss sukker
1 krm pepper
1 hardkokt egg
1 dl kremfløte
Vann sildefiletene 1-2 timer. Tørk dem på kjøkkenpapir, og skjær dem i små terninger. Skjær også eple, potet og rødbeter i små terninger. Finhakk løken. Ha alt i en bolle. Bland sammen eddik, sukker og pepper, og hell det over salaten. Bland forsiktig med to gafler. La salaten stå og trekke et par timer eller lenger. Smak til, eventuelt med litt rødbetlake.
Legg salaten på fat eller i en bolle, og pynt med båter av hardkokt egg. Visp fløten stiv og server den i en liten bolle ved siden av, slik at den som ønsker det kan blande krem og sildesalat på sin egen tallerken. Kremen kan sløyfes om ønskelig.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne