Flere resulteter finnes under oppskriften
4 rundrensede sild
1 lite kålhode, finstrimlet
2 ss sitrontimian
1 stor løk i tynne skiver
1 stort eple i skiver
25 g smør
1 ts karvefrø
1/2 ts salt
pepper
1 ss cidereddik
4 ts sennep (Dijon)
Smelt smør i en kasserolle. Legg i løk og eple og la det surre 5 minutter.
Rør i kålen og halvparten av sitrontimianen og smak til med krydder. La det surre 5 minutter.
Hell i 1 1/2 dl vann og eddik og la det koke opp.
Brett ut silden, smør sennep og dryss sitrontimian i buken og brett den sammen igjen.
Legg silden godt ned i den kokende kålblandingen. Sett på lokk og la alt småkoke i moderat varm ovn på 180 C i ca. 45 minutter.
Server retten rykende varm med poteter.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne