Flere resulteter finnes under oppskriften
storsild
salt
Breste:
6 dl skummet melk
1 dl kulturmelk
Fersk storsild vaskes og legges på fat med ryggen mot fatet med et saltlag mellom. Legg den lagvis, og strø salt mellom hvert lag. Legg på lokk og la den ligge kaldt i tre døgn. Prøv om den er tilstrekkelig salt.
Ta opp silda og vask av saltet. Heng silda til røyking i ett døgn. Bruk helst einer til brensel, for den gir best smak. Heng den så til speking på et luftig sted, ca 6 dager.
Breste lages ved at skummet melk og kulturmelk står og trekker til ostestoff og myse skiller seg.
Fileter silda, og server den med kokte poteter, smør, flatbrød og breste.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne