Flere resulteter finnes under oppskriften
3/4-1 kg fjordsild
salt
2 dillkvaster
2 dl fløte
1 knivodd pepper
Stell silden, ta ut ryggben og alle småben, men la silden henge sammen i ryggen. Dryss litt salt i buken på hver sild. Grovhakk dill og legg et lag dill i bunnen på et passe stort ildfast fat.
legg silden i fatet, annenhver med nakke og hale hver sin vei, og ryggen opp, og med litt dill mellom hver sild. Legg litt av dillen til side til pynt.
Varm fløten til kokepunktet og hell den over silden. Krydre. Dekk fatet med aluminiumfolie og sett det i ovnen ved 200 C i ca 15 minutter, eller til silden er gjennomkokt.
Dryss resten av dillen over før servering.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne