Flere resulteter finnes under oppskriften
4 utvannede spekesildfiléter
1 bunt gressløk
6 store reddiker
1 purre
100 g slangeagurk
1 rød paprika
4 eggeplommer
Lake:
1 dl eddik
3 dl vann
2 1/2 dl sukker
10 hele pepperkorn
5 hele nellik
1 laurbærblad
1 stor løk
dill
Lake: Kok opp alle ingrediensene unntatt løk og dill. La laken bli kald.
Legg silden lagvis med løk i skiver og dill i en krukke. Slå den kalde laken over og la silden stå natten over på et kaldt sted.
Ta sildefilétene opp, del dem i to og legg dem på serveringsfat.
Klipp gressløken, riv reddikene på råkostjern, skjær purren i fine ringer, riv agurken grovt på råkostjern og skjær paprikaen i tynne ringer.
Legg tilbehøret i grupper rundt silden og sett eggeplommene i skallet på fatet.
Serveres med kokte poteter eller smør og brød til. Rømme kan også serveres til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne