Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fersk fjordsild
1 ts salt
Fyll:
50 g smør eller margarin
3 ss finhakket løk
2 ss finhakket sylteagurk
1 ss hakket kapers
1 bunt hakket kruspersille
1 krm pepper
Til panering og steking:
1 dl fint rugmel
1 ts salt
1 1/2 ss smør eller margarin
1 1/2 ss olje
Rens silden og ta ut ryggbenet. Skyll filetene og tørk dem på husholdningspapir.
Rør smør mykt til fyllet og bland det med de hakkede ingrediensene og pepper.
Bland mel og salt til paneringen, dryss det utover på et matpapir.
Legg de dobbelte sildefiletene på paneringen med skinnsiden ned. Dryss salt over kjøttsiden.
Legg en klatt av fyllet på hver dobbelfilet og brett disse dobbelt tvers over.
Brun smøret og oljen og stek de fylte sildene sprø gyllenbrune.
Som tilbør anbefales potetmos. Salat på revne gulrøtter og snittet hvitkål med sennep- eller sitrondressing
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne