Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor eller 2 små sildefileter
1 ½ løk
½ dl melk eller fløte
grovt rugmel eller griljernmel
margarin eller smør
Silda skal være utvannet og fri for skinn og ben.
Vend filetene i grovt rugmel eller griljernmel. Skrell og skjær løken i skiver. Fres den myk i fett i en stekepanne. Ta opp løken, hold den varm og stek silda på begge sider. Legg silda ved siden av løken. Visp ut pannen med litt melk eller fløte og hell sjyen over.
Ferdigkjøpte utvannede sildefileter bør helst dobbeltpaneres. Vend dem først i hvetemel, deretter i sammenvispet egg og til slutt i griljernmel. Stek dem som ovenfor.
Server kokte poteter til.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne