Flere resulteter finnes under oppskriften
3/4 kg fersk sild
salt
sitronsaft
hvit pepper
4 tomater
50 g smør
1-2 ss reven pepperrot
hakket persille
støtt brød
Silden renses og fileteres. Gni filetene inn med litt salt og drypp litt sitronsaft over.
Legg et lag tomatskiver i en ildfast form. Ha på salt og hvit pepper.
Rør smøret med pepperrot og klippet persille (aromasmør).
Ha litt aromasmør på hver sildefilet og rull dem sammen.
Legg dem tett sammen oppå tomatskivene. Dryss litt støtt brød over og legg på noen klatter aromasmør. Sett formen i ovnen ved 225 C midt i ovnen ca 20 minutter.
Serveres med nykokte poteter til.
I stedet for pepperrot kan man bruke hakket løk.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne