Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg renskåret sild
8-12 blåskjell
8-12 reker
3-4 ss olje
salt
pepper
støtt estragon
klippet dill
revet skall og saft av 1 stor sitron
Fileter og rull sammen små fisk. Skjær større fisk i pene stykker.
La friske blåskjell være ukokte. Hermetiske kan brukes.
Rens rekene, eller ta av hodene og la skallet sitte på som på bildet.
Fordel fisk og skalldyr på 4 grillspidd.
Bland olje, salt, pepper og kryddergrønt.
Pensle fisk og skalldyr med oljen både før og under stekingen, som kan skje på åpen trekullsgrill, eller elektrisk grill. Snu spiddene et par ganger. Stek ikke for lenge, så fisken blir tørr.
Server gjerne med salat og ris eller brød.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne