Flere resulteter finnes under oppskriften
2 sild
salt
sitron
1 bunt dill
1 bunt gressløk
1 løk
2 ss smør eller margarin
1 ss malt brød eller griljernmel
1 1/2 dl fløte
Rens fisken, men la ryggbenet sitte. Gni med salt, og drypp med sitron, både inn- og utvendig.
Finklipp dill og gressløk, og bland halvparten med finhakket løk.
Fyll fisken med blandingen, og legg den i godt smurt ildfast form. Strø griljernmel over, og kanskje litt ekstra salt.
Etter 10 minutters steketid ved 225 C helles fløten ved. La formen stå i ovnen i ca 25 minutter eller til fisken er ferdig. Stikk en kniv ned ved ryggbenet og se om den er gjennomstekt. Resten av det grønne hakket strøes over ved servering.
Gravet sild med dill, tomat og sennep
Gravet sild med hvitløk og kryddergrønt
Gravet sild med pepperrot, sennep og gessløk
Gravet sild med sennepssaus med dill
Gravet sild med sennepssaus med dill, karri og rødløk
Kryddersild med grønnsaker og pesto
Kryddersild med hvitløk og timian
Kryddersildrulade med rødbeter
Ovnsstekt sild med fløte og grønt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Sild med sennep og fløte kokt i panne