Flere resulteter finnes under oppskriften
8 små egg
300 g kjøttdeig
4 ansjosfileter
1 dl fløtemelk
nymalt pepper
ansjoslake
1/2 dl finhakket kruspersille
Til panering:
Hvetemel
salt
pepper
1 egg brødrasp
Egg rullet inn i kjøttfarse og stekt i frityrgryte er en vanlig rett å få i skotske puber:
Hardkok eggene og avkjøl.
Mos eller hakk ansjosfiletene. Rør sammen kjøttdeig, ansjos og fløtemelk. Smak til med pepper og litt ansjoslake. Tilsett persille.
Skrell eggene. Del farsen i 8 deler, klapp dem i kantene og rull eggene inn i farsen.
Bland hvetemel, litt salt og pepper til panering. Pisk egget for seg i en skål. Rull de innbakte eggene først i mel-krydderblandingen, så i pisket egg og til slutt i brødrasp.
Varm olje eller kokosfett til 170 C i en tykkbunnet gryte. Kok de innbakte eggene 8-10 minutter, til de er pent gyllenbrune.
La dem renne av på mangedobbelt husholdningspapir. Serveres varme eller kalde etter ønske.
Strimlet slageagurk som har ligget i sitrondressing er ikke å forakte som tilbehør til denne lunsj- eller kveldsretten.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt