Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liten løk
3-4 gulrøtter
100 g eskeost
1 kg spinat
salt
pepper
muskatnøtt
6 egg
1 ts eddik
paprika
6 store terteskjell
Skyll spinaten godt og damp den til den er falt sammen. Hakk den grovt. Dypfryst spinat tines.
Hakk løken og skjær gulrøttene i tynne skiver. Damp det i litt olje på pannen. Det skal ikke bli brunt. Ha osten i og la den smelte. La det stå ved svak varme til grønnsakene er møre.
Bland spinaten i og smak til med salt, pepper og muskat. Hold det varmt.
Kok opp vann tilsatt 1 ts salt og 1 ts eddik. Slå et egg om gangen i en kopp og la det gli forsiktig ned i vannet. Hviten samles om plommen med to skjeer. La eggene koke 4 min.
Ta eggene opp med hullsleiv og hold dem varme.
Varm skjell så de blir sprø.
Fyll skjell med stuingen og legg et egg i hver. Dryss litt paprika over. Serveres straks.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt