Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g røkt torske- eller koljefilet
2 ss smør
5 egg
en fløteskvett
en håndfull brønnkarsekvaster, fjern harde stilker
salt
pepper
4 skiver spiralloff
Legg den røkte fisken i et fat og topp med halvparten av smøret. Dekk fatet med et mikrolokk eller løst med mikrosikker plastfolie. Kok fisken i 2 minutter på høy effekt til den er gjennomkokt. La den avkjøles litt.
Knekk eggene i en mikrosikker bolle og visp dem sammen med en gaffel. Rør inn resten av smøret, fløten og litt salt og pepper. Kok det i mikroen i 2 ½ minutt, rør 3-4 ganger under koketiden med en gaffel for å bryte opp den stivnede eggemassen.
Rist loffskivene, eller grill dem gylne på begge sider i en godt oljet grillpanne. I mellomtiden flaker du opp fisken, fjerner alle ben og kaster skinnet.
Når eggerøren er ferdig, rører du inn brønnkarse og fisk. Varmen fra eggene vil gjøre brønnkarsen litt fuktig.
Fordel eggeblandingen på loffskivene og server straks.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt