Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g flesk uten svor eller 100 g bacon
3/4 dl hvetemel
1/2 ts salt
4 egg
4 dl helmelk
3 ss gressløk
Stek først flesket (eller baconet). Hold det varmt mens eggekaken stekes.
Visp sammen hvetemel, salt, egg og litt av melken. Rør massen glatt og spe med resten av melken.
Varm en stor stekepanne, ha i litt smør og hell i eggemassen. Stek på middels varme. Løft massen her og der med gaffel - omtrent som når du steker en omelett. Legg en stor tallerken eller et stort lokk over pannen og la eggekaken gli over på lokket. Ha litt mer smør i stekepannen og la deretter eggekaken gli ned i pannen og stek den på andre siden.
Server eggekaken med det stekte flesket og med finhakket gressløk oppå.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt