Flere resulteter finnes under oppskriften
4 plommetometer, skåret i terninger 1 løk, skåret i tynne skiver 2 ss kapers, avrent 2 ss balsamicoeddik MAJONES: 3 eggeplommer salt 3 dl vegetabilsk olje 1 ss hvitvinseddik ¼ ts worcestershiresaus 1 ts sterk sennep 2 ss kokende vann - 5 hardkokte egg salt nykvernet pepper 100 g svarte oliven
Bland tomater, løk og 1 ss kapers i en bolle. Tilsett balsamicoeddik og bland forsiktig. La det trekke i ca 1 time. Lag majonesen: Pisk sammen eggeplommer og salt etter smak med en gaffel til en lys og tykk eggedosis. Tilsett oljen langsomt, dråpe for dråpe og under stadig pisking. Når du har tilsatt en fjerdedel av oljen, tilsettes resten i en fin, jevn stråle og under stadig pisking. Tilsett worcestershiresaus, vineddik og sennep og visp til alt er godt blandet. Bland inn resten av ingrediensene. Vend eggene og tomatblandingen i majonesen og smak til med salt og pepper. Ha salaten over på et fat. Dryss den siste spiseskjeen kapers over og garner med oliven.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt