Flere resulteter finnes under oppskriften
4 egg
Tilbehør:
1 salathode
4 artisjokkbunner
2 dl 20% rømme
salt
pepper
1/2 sitron
1/4 ts estragon
1 ts hakket persille
Pynt:
hakket persille
Forlorne egg: Bruk bare helt nylagte egg. Kok opp 1 l vann med 1 ts eddik og 1 ts salt. Knekk et egg om gangen ned i en kopp og la det skli forsiktig ned i det kokende vannet. Samle hviten rundt plommen. La eggene småkoke ca 4 min. Ta dem opp med hulslev.
Smilende egg: Kok eggene hele i 6 min. Ta skallet av og del dem i to.
Anretning: Legg artisjokkbunnene på en seng av salatblader. Smak rømmen til med salt, pepper, sitron, estragon og hakket persille. Fordel det meste av rømmen på artisjokkbunnene og legg forlorne eller smilende egg på. Fordel resten av rømmen og hakket persille over.
Servering: Serveres som lett aftenrett med smør og brød.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt