Flere resulteter finnes under oppskriften
50-75 g sjampinjonger
75 g smør
4 tykke skiver kokt skinke
4 tykke skiver loff
4 egg
2 dl vann
1 ts eddik
1 ts salt
Ostesaus:
2 ss smør
1 1/2 ss hvetemel
1 ts fransk sennep
1 eggeplomme
6 ss melk
1 ts worcestersaus
150 g reven ost
persille til pynt
Skjær sjampinjongene i skiver og rist dem i 50 g smør.
Varm skinken i pannen. Rist loff og smør den. Kok opp vann med eddik og salt.
Knekk et egg om gangen opp i en kopp og la det skli forsiktig ned i vannet. Forsøk å samle eggehviten mest mulig rundt plommen og la det småkoke ca 8 minutter.
Smelt smøret, rør i hvetemelet og bland i alle ingredienser til sausen unntatt osten. La sausen koke ved svak varme til den tykner.
Tilsett osten, men la ikke sausen koke etter at osten er hatt i.
Fordel sjampinjongene på loffskivene, legg skinken på, så eggene. Dekk det hele med ostesaus og pynt med sjampinjong og persille.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt