Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
4 ss hvetemel
2 1/2 dl helmelk
4 eggeplommer
6 eggehviter
1 ss maisennamel
Smelt smøret sakte i en kjele og bland melet godt i. Spe med melken litt om gangen under omrøring, slik at sausen blir fri for klumper. La sausen få et oppkok før den avkjøles litt. Bland i én eggeplomme om gangen. Smak til sausen med salt eller sukker.
Pisk eggehvitene til så hardt skum at bollen kan snus opp ned uten at noe renner ut. Bland forsiktig ca. halvparten av eggehvitene i sausen med forsiktige bevegelser, deretter resten med enda forsiktigere tak. Hell massen i de godt smurte og melede formene. Fyll suffléformene 2/3 fulle - ikke mer.
Stek ved 180 C i 18-20 minutter for porsjonsformer og 25 minutter for en stor form. Server suffleen direkte fra ovnen.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt