Flere resulteter finnes under oppskriften
5 egg
8-10 ss vann
salt
hvit pepper
1 gul eller grønn paprika
1 rød paprika
200 g bacon i terninger
2-3 ss rød- eller hvitvin, evt. buljong
salt
pepper
persille
smør til steking
Vask og rens paprikafruktene. Skjær dem i store terninger.
Rist baconterningene lett i eget fett, tilsatt paprika og la det surre ca 5 minutter. Hell på litt vin eller buljong. Smak til med salt og pepper.
Pisk eggene lett sammen med vann. Smak til med salt og pepper.
Stek omeletten i ganske lite smør eller margarin ved ikke for sterk varme.
Fordel paprikastuingen på den ene halvdelen av omeletten, brett den andre halvdelen over.
La omeletten gli forsiktig over på varmt fat. Dryss med persille. Server ristet brød til.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt