Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g blyanttynne asparges
6 ss olivenolje
8 finhakkede vårløk, inkludert de sprø, grønne toppene
3 hvitløkfedd, finhakket
12 stilker hvitløkgress
7 store egg
salt
nymalt pepper
Kok opp en kjele trekvart full med vann. Ha i aspargesene, kok dem i 3-4 minutter og la dem renne av. Legg dem i kaldt, rennende vann, slik at kokingen stopper. La dem renne av igjen og skjær dem i biter på 2 ½ cm. Skjær vekk de treene endene. Sett til side.
Varm 3 ss olivenolje i en stekepanne på svak varme. Ha i vårløk og hvitløk og fres det i ca 8 minutter, til det er mørt. Tilsett hvitløkstilkene og aspargesen og la det frese videre i ca 2 minutter, til alt er gjennomvarmt. Ta pannen av varmen. Visp eggene lett i en bolle til de er godt blandet. Ha i aspargesblandingen. Smak til med salt og pepper.
Varm de resterende 3 ss med olje i en stekepanne til oljen er meget varm. Hell eggeblandingen i pannen og skru ned til middels varme. Stek i ca 6 minutter, til undersiden er gyllen. Før stekespaden langs kanten på pannen noen ganger i løpet av steketiden, slik at eggekaken løsner.
Legg en stor tallerken eller et fat opp ned over pannen, vend panne og fat, og sett pannen tilbake på komfyren.
La omeletten gli fra fatet ned i pannen, og skru ned til svak varme. Stek til omeletten er lysegul og akkurat blitt fast, det tar ytterligere 2-3 minutter.
La omeletten gli over på et serveringsfat, la den kjølne litt, del den i trekanter og server.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt