Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor løk
2-3 ss olje eller margarin
1 fedd hvitløk
2 gule paprika
1/2 kg godt modne tomater
6-8 egg
salt
pepper
100 g spekeskinke
Skjær løken i skiver som brunes ganske lett. Tilsett renset paprika, skåret i strimler. La det surre ca 5 minutter.
Flå tomatene og del dem i båter. Legg dem i gryten sammen med knust hvitløk. La grønnsakene surre videre ved svak varme i 10 minutter.
Kok eggene så mye at hviten er stiv, men plommen fremdeles litt bløt, ca 7 minutter. Skrell dem.
Smak grønnsakene til med salt og pepper. Anrett dem på varmt fat og legg skinkestrimler på. Legg eggene ned i grønnsakstuingen.
Server denne tunisiske retten varm med brød.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt