Flere resulteter finnes under oppskriften
2 hardkokte, kalde egg
bladsalat
Aromasmør
2-3 ss smør eller margarin
2 ss kaviar
(1-2 ss fløte)
(salt)
hvit pepper eller paprika
Skrell eggene. Del dem i to eller skjær dem i skiver.
Rør smøret og smakstilsetningen til massen er smidig. Spe med fløte om nødvendig.
Smak til med krydder.
Legg eggene på salatblad, eventuelt på en tomat- eller agurkskive. Sprøyt smøret på de halve eggene eller eggeskivene.
Pynt med f.eks. små persille- eller dillkvaster eller med kapers.
VARIASJON: Ta plommene ut av de halve eggene, gni dem gjennom sikt, eventuelt sammen med smakstilsetningen, og rør massen sammen med smøret. Fyll kremen i de halve eggene.
Plommer og smør kan røres sammen med håndmixer.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt