Flere resulteter finnes under oppskriften
Ved å stikke 1 à 2 små hull i den butte enden av egget før kokingen, har skallet all mulig sjanse til å holde. Det finnes spesielle redskaper til dette, men vi kan også bruke en spiss nål.
Legg eggene forsiktig i rikelig kaldt eller kokende vann. Vi beregner koketiden fra tidspunktet når vannet begynner å bevege seg litt på overflaten. Egg skal bare trekke - ikke koke.
Bløtkokte egg
kokende vann
3-5 min.
Kaldt vann
1-2 min.
"Smilende egg"
kokende vann
6-7 min.
Kaldt vann
4-5 min.
Hardkokte egg
kokende vann
10-12 min.
kaldt vann
7-8 min.
Spyl nykokte egg med kaldt vann slik at kokeprosessen stanser.
Hardkokte egg kan avkjøles i kaldt vann.
Skallet vil da løsne lettere.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt