Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g smør eller margarin
3 eggeplommer
1 ss sitronsaft
1 ts salt
1/2 krm kojennepepper
1 ss vann
1 dl kremfløte
til pochering
1 l vann
1 ss eddik
4 ferske egg
4 skiver hvitt brød
2 ss smør
4 skiver lettrøkt skinke
Ha smøret i en tykkbunnet kjele. Tilsett eggeplommer, sitronsaft, krydder og vann. Sett kjelen i varmt vannbad og la sausen koke sakte opp under visping til den tykner. Hold sausen varm i vannbadet uten lokk.
Kok opp vann og eddik i en vid kjele. Slå ned varmen slik at vannet bare småkoker. Knekk eggene i en kopp og la dem gli ned i vannet. Så fort hviten har stivnet, etter ca 3-4 minutter, tar du opp eggene med en hullsleiv.
Smelt 2 ss smør i en stekepanne og stek brødskivene og skinken. Legg brødet på varme tallerkener og dekk dem med den lett stekte skinken. Legg et pochert egg på hver skive.
Ta sausen av varmen og bland i pisket krem. Hell sausen over eggene og server retten omgående, gjerne med friske salatblader og sitronskiver.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt