Flere resulteter finnes under oppskriften
5 egg
100 g røkt skinke
4 ss olivenolje
1 dl grønne erter, friske fra belgen, evt dypfrosne
1 dl asparges
1 liten artisjokk
1 kokt potet
2 tomater
salt
pepper
Gjør grønnsakene i stand, kok ertene under forutsetning av at du bruker friske erter, i noen minutter i lettsaltet vann. Kok også artisjokkene mør i lettsaltet vann, ca 20 minutter hvis den ikke er for stor.
Skjær skinken i terninger og fres dem raskt i varm olje. Tilsett erter, lett kokte aspargesbiter, terninger av artisjokkbunnen og potetterninger samt tomatbåtene. Vend innholdet i pannen til tomatene er helt moset. Smak til med salt og pepper. Hell grønnsakblandingen over i en ildfast form, pisk eggene og hell dem over og la formen stå i stekeovnen ved 160 C til eggemassen er stivnet.
Server retten rykende varm eller helt kald.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt