Flere resulteter finnes under oppskriften
2 squash (ca 500 g)
1 ss smør
1-2 ss olje
2 løk
2 store hvitløksfedd
2 ss friske timianblader eller 1 strøken ts tørket timian
1 boks hele tomater (400 g)
2 ss friske basilikum eller 1 toppet ts tørket basilikum
salt
pepper
5 egg
1/2 . 1 dl nyrevet ost
3/4 dl hakket persille eller gressløk
Skyll squashen. Skjær bort stilken og knapt 1 cm av enden der blomsten har sittet. Skjær squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Stek skivene på begge sider i en varm stekepanne i sparsomt, men like deler smør og olje. Sett dem til side. En enklere måte er å forvelle skivene i litt lettsaltet vann i 2 minutter, deretter skylle i kaldt vann og la dem renne godt av. Men legg ikke i skivene rå.
Fres finhakket løk og hvitløk i litt olje og smør på ganske svak varme. La også frisk eller tørket timian få surre med.
Hell i tomatene med kraft (klipp dem i store biter med kjøkkensaksen) og krydre med basilikum, salt og pepper. La alt koke uten lokk til det meste av væsken er kokt inn og massen blir tykk. Det pleier å ta ca. 10 minutter. Rør om av og til. Smak til blandingen og avkjøl.
Visp eggene sammen med reven ost og persille eller gressløk og bland deretter med den avkjølte grønnsaksmassen. Bland godt og ha også i squashen. Pepre evt. mer. Fordel massen i en smurt paiform, ca 22 cm i diameter, gjerne med avtagbar kant.
Stek tianen sakte og ganske lavt i ovnen ved 175 C i 40 - 60 minutter, eller til eggemassen har stivnet.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt