Flere resulteter finnes under oppskriften
3 egg
3 dl melk
1 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ss sukker
2 ss smeltet smør eller margarin
Fyll:
3 skrellede epler i skiver
2 ss smør eller margarin
3 ss aprikossyltetøy
sukker etter smak
1 dl kremfløte
Pisk sammen egg og melk. Rør i hvetemelet til en glatt røre. Tilsett salt, sukker og smeltet smør. La røren stå og svelle.
Damp epleskivene i smør. Ta gryten av varmen og rør i aprikossyltetøy. Smak til med sukker. Pisk fløten stiv, vend den i eplemosen.
Stek små, tynne pannekaker. De bør ikke være mer enn ca 15 cm i diameter.
Legg en skje med fyll på hver pannekake mens de ennå ligger på pannen. Rull dem sammen og legg dem i smurt ildfast fat.
Sett pannekakene noen minutter i het ovn.
Server pannekakene varme og dryss litt melis over.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt