Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor bunt friske asparges (eller 2 bokser hermetiske)
salt
vann
3 egg
persille
reddiker
Dressing:
litt salt
litt hvit pepper
litt sukker
litt sennep
1 ss sitronsaft
1 ss estragoneddik
4 ss olivenolje
Rens aspargesen og skyll den godt. Skrap stilkene om nødvendig.
La dem renne godt av og bunt dem sammen i 3-4 bunter. Buntene må ikke være for store, da blir de ujevnt i kokt.
Sett aspargesen rett opp og ned i en gryte med rikelig vann, som er saltet godt. Kok langsomt opp. Koker aspargesen for voldsomt har de lett for å velte.
Beregn 25 minutters koketid. Prøv om aspargesen er ferdig ved å klemme på stilkene. De skal føles meget møre. La dem renne godt av.
Bruker man hermetiske asparges, skal disse varmes langsomt opp i egen kraft. La dem renne godt av.
Kok eggene 10 minutter, skrell av og avkjøl dem.
Hakk plommer og hviter hver for seg.
Hakk persille og skjær reddikene i skiver.
Rør sammen dressingen.
Legg aspargesen opp på fat. Hell dressingen over. Legg så egg, persille og reddiker i striper over.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt