Flere resulteter finnes under oppskriften
1 dl stenfrie rosiner
4 ss rom
4 egg
2 ss sukker
150 g hvetemel (ca 2 1/2 dl)
4 1/2 dl melk
salt
2 ss smør eller margarin
2 ss melis
La rosinene trekke i romtemperatur i ca 30 minutter.
Skill eggeplommer og hviter, pisk eggedosis av plommer og sukker. Tilsett mel, melk, salt og rosiner.
Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.
Smelt halvparten av smøret i en stor stekepanne over svak varme. Hell i røren og stek pannekaken vakkert gyllenbrun på undersiden. Del pannekaken i mindre stykker med to gafler, vend stykkene på den andre siden i resten av smøret.
Dryss melis over pannekakestykkene og legg dem pent opp i en haug på et rykende varmt fat. Server omgående, enten som dessert eller til kaffe.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt