Flere resulteter finnes under oppskriften
4 egg
4 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
1 løk
5 dl tomatjuice
1 ts blandede urter
1 ts hakket persille
salt
pepper
loffskiver
Varm oljen forsiktig i en gryte eller panne med lokk. Del hvitløken i to og brun den sakte i olje. Pass på at det ikke blir så varmt at det freser og ryker, da blir hvitløken bitter.
Hakk løk og stek forsiktig i panna så den blir myk. Ha i tomatjuice, urter og krydder. Kok 15 minutter mens du rører ofte.
Ta ut hvitløken. Knus et egg (ikke plomma) og hell det forsiktig inn i tomatjuicen. La de andre følge etter. Poenget er at eggene skal spre seg minst mulig. Øs litt av sausen over med en skje. Skru ned varmen og la eggene trekke 8-10 minutter. Plasser eggene forsiktig på loffskivene.
Dette er en slags italiensk voodoorett som bl.a. er godt egnet mot bakrus.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt