Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g langkornet ris
4 dl vann
1 ts salt
6 tynne purrer
1 ss olje
1/2 boks ananas i biter
2 ts eddik
1 ss maisennamel
2 ts soyasaus
1/2 ts støtt ingefær
2 store tomater
6 egg
Kok opp ris, kaldt vann og salt. Rør om og legg tett lokk på kasserollen. Demp varmen og la risen småkoke til all væsken er fordampet, ca 15 min.
Hakk halvparten av purrene fint. Brun dem friskt i varm olje.
Sil saften av ananasbitene. Bland saften med eddik og maisennamel.
Hell saften i gryten til purren. La det småkoke ca 10 minutter. Tilsett da ingefær, soyasaus og tomater, som er flådd og hakket.
Kok eggene 10 minutter. Spyl dem i kaldt vann og skrell dem. Del dem to.
Lag "blomster" av resten av purrene: Bruk de nederste 10 cm. Vask dem godt og splitt langsetter med en skarp kniv i tynne strimler, som skal henge sammen nederst. Legg dem i kaldt vann ca 15 minutter, eller til de krøller seg.
Server de halve eggene på en seng av ris. Hell sausen over. Pynt med frisk purre.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt