Flere resulteter finnes under oppskriften
6 dl melk
1 1/2 ss hvetemel
5 egg
1 ts salt
1 porsjon soppstuing eller grønnsaksstuing (se egen oppskrift)
Forvarm ovnen til 200 C. Visp ut melet i litt av melken til en glatt jevning. Kok opp resten av melken. Løft kokekaret av varmen. Rør ned jevningen. Kok opp igjen. Avkjøl melken. Hvis hvetemelet ikke kokes med melken vil det synke til bunns i omeletten.
Visp ned eggene, ett om gangen. Tilsett saltet. Hell røren i en smurt ildfast form eller stekepanne. Stek omeletten midt i ovnen til den har stivnet, 25 min.
Lag i mellomtiden en stuing og hell den over omeletten.
NB: Omeletten kan også lages uten mel: se oppskrift på Eggestand.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt