Flere resulteter finnes under oppskriften
12 vaktelegg
6 dl sterk lapsang souchong-te
1 ss mørk soyasaus
1 ss tørr sherry
2 hele stjerneanis
frisésalat
støtte Szechuan-pepperkorn
havsalt
Legg vakteleggene i en kjele med kaldt vann og kok opp. La dem koke i 2 minutter etter at vannet har kokt opp. Ha eggene over i et dørslag og avkjøl dem under rennende kaldt vann. Bank eggene rundt det hele slik at de sprekker, men ikke skrell eggene.
Kok opp teen i en stor kjele og tilsett soyasaus, sherry og stjerneanis. Legg i eggene og kok dem gjerne i ca 15 minutter, delvis under lokk slik at væsken ikke koker inn.
Ta eggene opp av kjelen, ta skallet av og anrett dem på et lite fat med frisésalat.
Bland de støtte Szechuan-pepperkornene med like mye salt og server blandingen i en liten skål sammen med eggene.
Hardkokte vaktelegg kokt i røykeaktig kinesisk te får en vakkert marmorert effekt. Dypp dem i velluktende krydret salt og server dem sammen med noe godt å drikke, eller som forrett. Szechuan-pepper kan kjøpes i innvandrer-forretninger.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt