Flere resulteter finnes under oppskriften
smør eller margarin til formene
6 ss revet hvitost
100 g smørbar smelteost
4 ss melk
4 ss kremfløte
1 krm hvit pepper
salt
2 ss klipt gressløk
4 egg
gressløk til pynt
1 ss smør eller margarin
Smør fire små forsjonsformer og strø dem med halvparten av den revne osten.
Rør ut smelteosten i melk og fløte. Smak til med salt, pepper og gressløk.
Knekk ett egg i hver form. Hell ostesausen over eggene.
Strø over resten av den revne osten og legg en klatt smør i hver form.
Stekes ved 200 C i ca 10 minutter. Eggene skal være bløtkokte og osten gyllenbrun. Strø over litt gressløk og server med en gang.
Server eggene med salat og et stykke brød.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt