Flere resulteter finnes under oppskriften
4 røkte sild (bøkling)
1 dl finskåren purre
4 tomater
Eggestand:
4 egg
2 dl fløte
salt
hvit pepper
Kryddersmør:
50 g smør
1/4 ts knust basilikum
2 ss finklippet persille
Rens og fileter bøklingene. Legg dem i godt smurt, ildfast form sammen med oppskåren purre.
Del tomatene i to og legg dem på bøklingene med den runde siden opp.
Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper. Hell det over sildefiletene.
Stek gratengen ved 225 i ca 20 minutter til eggestanden er stivnet og har fått delikat farge.
Rør sammen kryddersmøret og legg det i klatter over tomatene når retten er ferdigstekt.
Server gratengen helt nystekt og varm med ristet brød til.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt