Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g friske sjampinjonger
smør eller margarin
1 krm salt
2 ss portvin
1 dl kremfløte
omelett
6 egg
6 ss vann
1/4 ts salt
smør eller margarin
gratengsaus
1 ss smør eller margarin
2 ss hvetemel
3 dl melk
1/2 - 1 dl revet ost
2 ss revet parmesanost
1 krm salt
1 krm paprikapulver
pynt
4 tomater
1 pk broccoli
1/2 dl revet ost
Lag først fyllet. Rens sjampinjongene og skjær dem i skiver. Fres soppen i lett brunet smør i en kjele. Tilsett salt, portvin og fløte. Kok uten lokk i 4-5 minutter og sett kjelen til side.
Pisk sammen egg, vann og salt til omeletten. Smelt smør i en stekepanne og hell i røren. Stek omeletten til den får fin farge.
Hvelv omeletten på et gratengfat. Legg soppfyllet på den ene halvdelen og brett den andre halvdelen over.
Ha alle ingrediensene til gratengsausen i en teflonbelagt kjele. La sausen koke opp under stadig omrøring og la den småkoke i 2-3 minutter. Smak til og hell osesausen over omeletten.
Legg halve tomater og tint broccoli rundt omeletten. Strø revet ost over. Gratiner ved 225 C i ca 20 minutter.
Serveres sammen med en grønn salat.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt