Flere resulteter finnes under oppskriften
Fyll:
2-3 store løk
olje til bruning
Omelett:
4-6 egg
salt
pepper
2 ss olje
Skrell løkene og skjær dem i tynne skiver som stekes gylne og møre i olje.
Pisk eggene sammen med salt og pepper, tilsett fyllet.
Varm oljen, hell omelettmassen i og stek omeletten til den er gyllen på undersiden og så vidt stivnet oppå. Snu omeletten ved å la den gli over på et lokk, vend den så tilbake i pannen.
Stek den pent gyllen på undersiden også.
Legg omeletten over på et varmt fat og server den med en gang.
Løkomelett er en variasjon av spansk omelett - en type som vanligvis har mer og mektigere fyll enn den franske. Fyllet må alltid stekes godt før det tilsettes eggemassen for at ikke denne skal bli for stekt.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt