Flere resulteter finnes under oppskriften
3 egg
salt
pepper
15 g smør
blader fra 3-4 store kvister frisk mynte, strimlet
1 tykk skive chèvre
Visp eggene og krydre med salt og pepper. Smelt smøret i en stekepanne med diameter på ca 25 cm.
Når smøret har smeltet og begynner å boble, tilsetter du det meste av den strimlede mynten, men sparer litt til å drysse på toppen til slutt. Når mynten har frest i smøret og blitt irrgrønn, heller du i vispet egg og dreier på pannen så egget blir jevnt fordelt.
Smuldre osten over omeletten og stek den mens du løfter litt på sidene og vipper på pannen, slik at eventuell bløt eggemasse renner ned og stivner av varmen under.
Når omeletten er nesten stiv, men fremdeles fuktig på overflaten, bretter du den på begge sider, men lar en stripe hvitflekket omelett synes på midten. La den så gli over på et fat. Dryss med mynten du la til side.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt