Flere resulteter finnes under oppskriften
9 gårdsegg
100 g vellagret sveitserost
750 g tomater
500 g spinat
4 hvitløkfedd
frisk timian
kremfløte
olivenolje
maldonsalt
nykvernet pepper
muskat
I tre ulike boller knuser du tre egg, og lager tre blandinger; en gul, en rød og en grønn, med basis i henholdsvis gulost, tomat og spinat. Osten rives rett opp i de piskede eggene i den første bollen, tilsettes 2-3 ss kremfløte. Tomatene skoldes og renses, surres i panne med litt olivenolje og frisk timian til de er nesten frie for all væske; avkjøles og blandes inn i de piskede eggene i bolle to.
Spinaten vaskes ren i tre vann, dryppes av, surres i panne med olivenolje og hvitløken. Avkjøles, hvitløken fjernes, spinaten blandes med de piskede eggene, pluss 2 ss fløte i bolle nummer tre. Litt muskat. Du har nå tre boller, med stoff til en fargerik rett. Smak til med maldonsalt og friskkvernet pepper. Smør formen godt med olivenolje.
Omeletten stekes i tre omganger. Først osteblandingen. Stekes passe stiv. Ut med formen, og hell over tomatmassen. Stekes til den er noenlunde fast. Ut med formen, hell over spinatvellingen.
Lar du omeletten stekes i 20-30 minutter på 150 C i vannbad for hver omgang, skulle den få den nødvendige fasthet.
Avkjøl. Vend formen opp ned. Skjær den i skiver, server på tallerkener med noen rause dråper av den alle beste olivenoljen du har. Legg gjerne noen gode, sorte oliven på også, samt bladpersille og nybakt landbrød.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt