Flere resulteter finnes under oppskriften
4 egg
en liten pose frisk spinat
1 hvitløkfedd
2 ss smør
olivenolje (frityrolje)
Skyll spinaten grundig og skjær vekk de groveste stilkene. Smelt smøret i en kjele, ha i spinaten og litt vann. Stikk en gaffel i hvitløkfeddet og bruk hvitløksgaffelen til å røre rundt i spinaten mens den langsomt faller sammen. Ha eventuelt på lokk for å få den ferdig.
Varm olivenoljen sakte i en vid kjele til det så vidt småbobler rundt et treskaft når du stikker det nedi. Oljen bør stå 2-3 cm opp på kjelekanten. Knekk egget oppi en kopp uten at plommen sprekker og senk koppen ned mot oljen og la det gli uti, pass på at det ikke spruter.
Prøv å samle eggehviten rundt plommen med en skje og øs olje over det. Friter til det hele stivner og blir gyldent.
Ta det ut med en hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir. Server på spinat, som også har fått renne av seg.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt