Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pk. dypfryst amerikansk grønnsakblanding
vann
salt
2 poser potetmospulver
reven muskatnøtt
2 ss smør eller margarin
2 eggeplommer
2 eggehviter
200 g bacon
3 ss reven ost
klippet grønnløk eller purregrønt
Kok grønnsakene i litt lettsaltet vann ca 5 minutter. La dem renne av og legg dem i smurt, ildfast form.
Lag potetmos etter anvisning på pakken. Smak den til med muskatnøtt. Rør i smør og eggeplommer.
Pisk eggehvitene stive og vend dem i mosen som legges over grønnsakene. Dekk med bacon og strø reven ost over.
Stek eggekaken midt i ovnen ved 225 C til den er luftig og lett og baconet sprøtt, ca 20 minutter.
Dryss retten med klippet grønt og server den straks.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt