Flere resulteter finnes under oppskriften
4-6 kokte eller forlorne varme egg
STUING
1 1/2 ss smør eller margarin
3 ss hvetemel
3-4 dl konserveskraft, melk eller fløte
salt, hvit pepper
150-200 g friske, rensede reker
eller 1 pakke dypfryste reker
eller 1 boks hummer
eller 1 boks krabbe
eller 1 boks blåskjell
eller 1 boks sopp
eller 1 stor pakke dypfryst spinat.
Smelt smøret og bland i mel. Spe med væsken og la stuingen koke 5-10 minutter. Bland i smakstilsetningen, smak til med krydder.
Varm opp stuingen, men la den ikke koke.
Skrell de kokte eggene. Hell stuingen på et fat og legg eggene oppå. Pynt f.eks. med noe av smakstilsetningen, persille, dill, salat eller tomat.
Eggepanne med purre og paprika
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Omelett med løk og pepperfrukt